Peripetie absolventů ve školním roce 2020/2021

Letošní absolventi studijního zaměření Multimediální tvorba to neměli vůbec snadné, protože se museli potýkat se svou absolventkou prací sami ve svých domovech. Pár on-line konzultací dle mého názoru naprosto nenahradí osobní kontakt mezi žákem a pedagogem v průběhu tvůrčího procesu. Je to jen taková z nouze ctnost, jak se říká. Proto smekám před svými žáky, že navzdory všemu dokázali systematicky pracovat a dílo dokončit.

Ferdinand Buchta si zvolil téma „Příběhy metropolí“. Na jeho prvním obraze můžeme vidět Tokio. Dominantu tvoří tradiční prvky japonské kultury jako jsou sakury, draci a svitek s naléhavou zprávou pro samuraje. Pro svůj další obraz Ferda hledal inspiraci ve tvorbě francouzských impresionistů, proto při bližším zkoumání jeho dílka můžeme zahlédnout Snídani v trávě od Édouarda Maneta a Lekníny od Clauda Moneta. Jak již asi tušíte, zachytil romantickou Paříž, která je však tentokrát podávána jako pokrm poněkud nešikovným číšníkem. Trilogii autor završuje poněkud apokalyptickým výjevem zániku New Yorku.

Absolventská práce Vojtěcha Halady pro mne byla velkým překvapením, je totiž velice nadaným fotografem a zvláště v prvních letech, kdy začal navštěvovat Multimediální tvorbu, se fotografování intenzivně věnoval. Pro svou absolventskou práci si však vybral techniku pastelu a zabýval se studií očí, což mne velice překvapilo, protože kresbě pastelem jsme se věnovali jen okrajově.  Byla to pro něho skutečná výzva a myslím, že se s ní vypořádal skvěle.

Iva Zettlitzová je vášnivou milovnicí kresby tužkou, někdy si z ní dělám legraci, že s tužkou v ruce určitě i spí. Na počátku roku 2021 úspěšně zvládla náročnou talentovou zkoušku na Střední uměleckoprůmyslovou školu v Ostravě, a proto přípravu na zkoušku elegantně skloubila s absolventskou prací na téma „Portrét“. Přestože Iva zvládla „talentovky“ i absolventskou práci, účastnila se pravidelně on-line výuky. Přijala moje výzvy a nakreslila několik dalších skvělých prací jako je Brána do podsvětí, Brána do ráje, Zvířecí sněm a Vlastní pokoj v perspektivě.

Děkuji všem absolventům za pěkné chvíle, humor, inspirující podněty a přeji jim v jejich další cestě životem jen vše dobré.
 
                                                                                                                                                      Eva Malicherová
                                                                                                                                             učitelka multimediální tvorby
 
Foto 1
Foto 2
Foto 3
Foto 4
Foto 5
Foto 6
Foto 7
Foto 8
Foto 9
Foto 1
Foto 10
Foto 2
Foto 3
Foto 4
Foto 6

Všechny fotografie z galerie Absolventské práce 2020-2021

Přehled starších článků | Autor: Eva Malicherová | Počet přečtení: 1390x


Další informace

  • IČ: 60802154
  • DIČ: CZ60802154
  • Číslo účtu: 1683825339/0800
  • Peněžní ústav: Česká spořitelna, a.s.

Přepnout na mobilní verzi

Kontakt

Základní umělecká škola
Viléma Wünsche, Šenov, Zámecká 2

Zámecká 2
739 34  Šenov

Telefon: +420 776 179 035

E-mail: info@zus-senov.cz
www.zus-senov.cz

Více informací

Další informace